Hengerfejes a Vectrám?

2006.11.16. 10:22

Két-három havonta kell 2 deci hűtővizet utántöltenem

Kedves Autódoki!

Nem tudom eldönteni hogy a92 A Vectrám(C18NZ) hengerfejes-e vagy sem. Kb. 2-3 havonta utánna kell töltenem a hűtővizet, kb 2 decit. Amúgy semmi jel nem utal arra, hogy ez lenne a baja (nem füstöl, nem vizes az olaj, stb). És szivárgást sem észlelek sehol. Hogyan tudnám ezt megtudni motorbontás nélkül

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Fontosabb információ lett volna, hogy 2-3 havonta kb. mennyi kilométert tesz meg az autó, mert ha sokat, akkor nagy eséllyel nem hengerfejes. Kis mennyiségű vízvesztés inkább valamilyen tömítetlenségből adódik, például a vízpumpánál vagy egyéb csőcsatlakozásoknál.

Érdemes a víz állagát a is figyelni, bármilyen szennyeződés, olajosodás, emulzióképződés a hengerfej problémájára utal, esetleg a gyertyák színét is érdemes megnézni, ha az egyiken fehéres lerakódás van ott valószínűsíthető az égéstérbe jutott víz.

Bizonyos nagyobb szakszervizeknek rendelkezésre áll egy indikátorfolyadék, amely a víztér felett a kiegyenlítőtartályban lévő gázokból kimutatja az égéstérből odakerülő CO-t. Ezzel a hengerfej-tömítetlenség vagy -repedés diagnosztizálható. Érdeklődjön, hogy van-e lehetőségük megvizsgálni az Ön autóját.

Üdvözlettel:

Autódoki