Swift Sedanba nagyobb teljesítményű izzó

2006.11.25. 16:13

A mostani túl gyenge

Kedves Autódoki!

Van egy 2001-es Suzuki Swift Sedanom, most nem ugrik be, mekkora a gyári izzó benne, de a kérdésem az lenne, hogy mennyivel nagyobbat szabad belerakni, hogy ne végezze ott ki a dolgokat, esetleges túlmelegedéssel. Mindenképpen nagyobb fényerejűt szeretnék, mostani gyenge, ha tudna valamit ajánlani (márka, tipus) megköszönöm

Köszönöm:

Zoli

Kedves Zoli!

A fényerő növelésére az összes gyártónak van úgynevezett növelt fényerejű izzója. Ezen izzók azonos teljesítmény mellett nagyobb fényerőt szolgáltatnak, de hőleadásuk alig magasabb. A hátrányuk a magasabb ár mellett a kisebb élettartam.

Nem javasolom a nagyobb teljesítményű izzók használatát, mert egyrészt szabálytalan (ezek nem szabványosak, nem engedélyezettek) valamint a nagyobb hőleadásuk miatt a foncsort tönkretehetik. További hátrányuk, hogy a nagyobb teljesítmény miatt az egész rendszeren nagyobb áram folyik át, és ez akár a kapcsoló beégését is okozhatja, kialakítástól függően.

Üdvözlettel:

Autódoki

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.