1,4-es C3 sokat fogyaszt

2007.01.03. 15:49
9,2 alá nem tudom szorítani

Kedves Autódoki!

c31.4sx em van, 5, 6,2 8,2 ahivatalos fogyasztás,nem tudok 9,2alá menni pedig a városban is 60km/h nál már 5. be n megyek,egyik szerviz sem foglalkozik vele,hova menjek?

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Sokan keresnek meg hasonló problémával, hogy nem tudja az autó a gyári fogyasztás értékeket. Az autó gyári adatait pontosan definiált, speciális körülmények között produkálja, ettől a motor konstrukciója függvényében néha nagyobb eltérés is lehet a hétköznapi közlekedésben. Először azt kell eldönteni, hogy valóban ezért van, vagy van valami hibája az autónak. Egyszerű és többé-kevésbé kivitelezhető mérés, ha autópályán ráállunk egy 100-110-es tempóra és így megyünk hosszabb távot, lehetőség szerint 100 km-t vagy többet. Ekkor az autónak a városon kívüli gyári értékeket meg kell közelíteni +/- 10%-kal. Ha ezt tudja, akkor valószínűsíthető, hogy nincs motorikus probléma, azonban ez nem jelenti azt, hogy városi közlekedésben, valós körülmények között nem lesz az autónak jelentősen nagyobb fogyasztása, mint a gyári adat.

Ha a tesztfogyasztás jelentősen eltér a gyári adattól, akkor gyaníthatjuk, hogy valami probléma van, ennek felderítése szakszerviz feladata.

Üdvözlettel:

Autódoki