Gyenge a 96-os Escort futóműve?

2007.01.06. 15:05
Egy év alatt elkopik az új gumi

Kedves Autódoki!

Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy az lehetséges hogy egy év alatt elkopik 2 db Új gumi.egy éve a szervizben cseréltek stabilizátorpálcákat meg gumit beállitották a futomüvet.Idén vizsga ellöt elvittem fékgenerálra.és ismét azt mondták hogy ki kell cserélni a stabpálcákat meg a gumikat mert elkoptak.azzal érveltek hogy rosszak az utak és a kocsimnak gyenge a futomüve.Létezik ez mert ez évente nem kevés penzbe kerül.Még ha csak a gumikat nézzük.

Köszönöm:

Mihály

Kedves Mihály!

Elfelejtette megírni, hogy az egy év alatt, amíg elkopott a gumiabroncs mennyi kilométert tett meg. Ez nagyon fontos, mert 100 ezer km alatt teljesen normális, ha elkopik az abroncs, ellenben 10 ezer km alatt nem szabadna elkopni egy átlagos, utcai abroncsnak.

Sajnos igaza van a szerviznek abban, hogy a magyar utak, a nagy kátyúk néha elállítják a futóművet, és ilyenkor pár ezer km alatt elkophat, félrekophat a gumiabroncs. Azonban ha belehajtunk egy nagyobb kátyúba, akkor a kormány állása majdnem mindig eltér a korábban megszokott középállástól, ez egy jel arra, hogy minél előbb meg kell látogatnunk a futóművest. Ha ezt nem is tapasztaljuk, de emlékszünk, hogy tegnap este árkot ugrottunk, akkor a biztonság kedvéért érdemes elmenni egy gyors futómű-ellenőrzésre.

Üdvözlettel:

Autódoki