Szélvédő javítása szakszervizben

2007.03.08. 21:20

Úgy néz ki a tető, mintha maró anyaggal öntötték volna le

Kedves Autódoki!

másfél éves Seat Cordoba típusú autómat a szakszervízbe vittem szélvédő javításra, mert beázott. (Ennek kb. 1 hónapja) Elmondásuk szerint megjavították, úgy hogy kiszedték és beragasztották. Ragasztás közben problémájuk akadt, mert valami gépük elromlott. A napokban elvittem autómosóba az autót, az egy dolog, hogy még mindig beázik, de felfedeztem rajta egy nagy foltot a tetején a szélvédőtől kezdve hátrafelé, kb. a feléig. Olyan mintha leöntötték volna valamivel, és a metál fényezést megmarta volna. (Az autót saját kézzel waxoltuk, így akkor vettük észre rajta) Tudna nekem abban segíteni, hogy hogyan zajlik egy szélvédő kivétele és berakása? Az autó garázsban áll, és azóta nem is használtuk. Tudna nekem abban segíteni, hogy hogyan zajlik egy szélvédő cseréje, illetőleg, elképzelhető e, hogy a szervízben öntötték e le valamivel?

Köszönöm:

Benke Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

Normális esetben egy ragasztott szélvédő kiszereléséhez semmi olyan vegyszer nem szükséges, ami esetleg foltot hagyhatna a fényezésen. A szélvédőragasztó alá befúrnak és egy éles vágószerszámmal végigvágják (ez lehet gépi és kézi is) a ragasztót, majd megtisztítják a felületet és az új, ragasztóval ellátott szélvédőt beillesztik.

Javaslom, hogy menjen vissza és kérdezze meg a munkát végző szerviztől, talán a jó hírnevük fontosabb annál, hogy letagadják az esetleges hibájukat.

Üdvözlettel:

Autódoki