Intercooler tisztítása

2007.03.09. 15:51

Hogyan és milyen anyagokkal?

Kedves Autódoki!

Az én kérdésem a következő lenne.Az intercooleremet szeretném kipucolni,ha lehetséges a jobb hatásfok reményében.Érdekelne a műveletsor, ill.az ehez használatos anyagok.Az említett cooler egy renault megane 1.9 dci motornál tevékenykedik. Nagy segitség lenne az infó!

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Az intercoolert valóban érdemes bizonyos időközönként kitisztíttani, mert még kifogástalan motornál is olaj jut bele, amely a hőleadását csökkenti, extrém esetben járatokat blokkolhat

A belekerülő olajat csak úgy lehet kitisztítani, ha a hűtőt kiszereljük. A lényeg, hogy olyan oldószert használjunk, ami jó olajoldó hatású, esetleg a kokszosodott olajat is oldja. Az egyik legjobb szer a Brigéciol, de a gázolaj is hatékony, ha több koksz rakódott bele (beleégett olaj), akkor ajánlatos hozzákeverni egy kis fékfolyadékot (2-3 dl). Az oldószert beleöntve, végeit ledugózva rázogassuk, hagyjuk állni legalább fél órát majd mossuk ki átfolyó vízzel. A kijövő szennyezett vizet fogjuk fel és ne engedjük a csatornába vagy földre, pláne ha fékfolyadékkel is vegyítettük.

Ez általában elég, ha nagyon elszennyeződött (öregebb motorok), akkor ismételjük meg.

Üdvözlettel:

Autódoki