III-as Golf ráz 80 km/h feletti fékezéskor

2007.03.09. 15:52

Lehet, hogy üt a kerékagy?

Kedves Autódoki!

Egy 97-es Golf 3 1.9 Tdi kocsim van.Olyan problémám van,hogy 80km/h feletti fékezéskor rázkódás érezhető a kormányon. Túl vagyok már a féktárcsák illetve betétek cserélyén,kicseréltük már a toronycsapágyakat,illetve a lengőkarszilenteket is.Lehet,hogy üt akerékagy,de csak fékezéskor érezhető a rázás.

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Ezt a fékezéskori kormányremegést gyakorlatban éltem meg én is egy hasonló modellel. Nagyjából mindent kicseréltünk, változott, de soha nem szűnt meg. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a finom fékezéskor jelentkező remegés sok alkatrész kopásának köszönhető, és nehezen, nagy költségekkel orvosolható. Befolyással van a szokásos dolgokon (felni, gumi, féktárcsa, kormányösszekötő) kívül a féltengely, a lengőkarszilentek és toronycsapágy is.

A remegés nagyban mérséklődött, amikor a lengőkar hátsó, kerek szilentjét egy teli, körkörösen gumiba ágyazott Audi TT szilentre cseréltük. A Golf gyári szilentje csak részben gumival kitöltött, sokkal puhább. Ezzel a szilenttel a remegés szinte észrevehetetlen annak, aki nem erre figyel.

Üdvözlettel:

Autódoki