Swiftre sportkipufogó

2007.03.21. 22:56

Amitől nem lesz 18 literes fogyasztása

Kedves Autódoki!

Van egy kis koszos swift-em (1.3 ; 97évj) és szeretnék tenni rá egy sport kipufogódobot+véget, amitől legalább a hangja szép lesz, de nem tudom, hogy milyen lenne jó. Olyat szeretnék amitől nem is leheli ki a kis lelkét a pici motor, meg nem is lesz 18l-es városi fogyasztásom. Mitől függ ez? Hogyan tudom ezt kiszámolni? Valamint, megbízhatóak lehetnek a faluvégi kis garázsban rozsdamentes anyagból összedobott rendszerek?

Köszönöm:

Gábor

Kedves Gábor!

Ne nézzük le a "faluvégi kis műhelyben összedobott rozsdamentes rendszereket", mert anyagukat és kidolgozásukat tekintve felülmúlhatják a gyári rendszereket, amelyek elvitathatatlan előnye, hogy a motorhoz illesztettek, hangjuk megfelel a zajelőírásoknak és homologizáltak (engedélyezettek).

A probléma itt van: az otthon utángyártott dobok általában semmilyen engedéllyel nem rendelkeznek így használatuk szigorúan véve közúton tilos. Egyébként egy sportos hátsó dob nem befolyásolja jelentősen a motor élettartamát és fogyasztását sem, nem fog sokkal többet fogyasztani, de teljesítménye sem lesz nagyobb.

Üdv:

Autódoki