3 éves Liana automata váltója rángat

2007.06.06. 22:47

Cseréljek váltóolajat?

Kedves Autódoki!

1.6 AT Suzuki Lianám van,3 éves 75 ezer Km.futásteljesítménnyel. Mostanában az D állásban,elinduláskor dadog,rángat amig feljebb nem kapcsol.Egyébként smmi más rendellenességet nem tapasztaltam,simán kapcsol le-fel rendesen húz a motor. Amikor L állásban indulok el ugyanúgy rángat,de csk erőteljesebb gázadásnál. Létezhet,hogy a vátó olaj már nem megfelelő,és ezért produkál ilyet? Az olajszint megfelelő,a színe viszont barna,a piros helyett.Ez normális? Nem füstös,égett szine van.

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Az automata váltó több ok miatt is rángathat, az egyik az olajszint. Elmondása szerint jó, remélhetőleg megfelelően ellenőrizte, a legtöbb váltónál járó motor mellett kell, illetve van hideg és meleg szint is jelölve a pálcán. (Ha van egyáltalán pálca). A másik probléma valóban lehet az olaj elhasználódása, és ezáltal a megfelelő kuplungok nem biztos zárása, esetleg darabos működése.

Mivel sok váltó van a piacon, vannak tisztán hidraulikus és elektronikusan vezéreltek is, én azt javasolom keressen fel egy váltókkal foglalkozó szakműhelyt ( a márkaszerviz ebben az esetben nem biztos, hogy a legjobb megoldás) ahol akár egy egyszerű próbaúttal nagy biztonsággal diagnosztizálni tudják a hibát...esetleg olajcserét, szintellenőrzést végeznek.

Üdvözlettel:

Autódoki