PD TDI motor élettartama

2007.07.13. 13:33
Hogyan lehet növelni?

Kedves Autódoki!

Engem is megijesztettek egy kicsit a PD alkatrészek drágaságával. Szeretném tudni hogy kb. mennyi km-t bír ki átlagosan, normál használat mellet egy PD befecskendező, és hogyan lehet megnövelni az élettartamát?

Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Nehéz megmondani, hogy mennyi az élettartama egy PD TDI motornak. Az biztos, hogy a tapasztalatok azt mutatják 300 ezer km-ig nagyobb gond nélkül elmegy, némelyik külföldről behozott 3-4 éves modellben közel ennyi van, hiába mutat mást az órájuk.

Az élettartam növelésének egyik legkézenfekvőbb módja, ha hivatalos, nagy forgalmú benzinkúton tankolunk gázolajat, mert itt valószínűsíthető, hogy nincsenek olyan lerakódások és víz a tankban, kútoszlop pumpában, stb. amelyek a rendszerbe jutva gyorsan és hatékonyan teszi tönkre a pontos illesztésű PD elemet. A másik fontos, hogy rendszeresen cseréljünk tüzelőanyag szűrőt, és ne valami noname márkát válasszunk, így spórolva 753 Ft-ot, hanem valami neves cég termékét, mint Bosch, Knecht, Mahle, Purolator, Mann.

Sajnos én is azt tapasztalom és vallom is, hogy a modern autók konstrukciójánál és műszaki megvalósításánál nem volt cél a 25 évig tartó hibamentes üzem. Pedig a mai gyártástechnológiával és szerkezeti anyagokkal alig nagyobb költséggel kivitelezhető lenne.

Üdvözlettel:

Autódoki