92-es III-as Golf nagyon füstöl

2007.07.16. 23:09
Mi okozhatja?

Kedves Autódoki!

Szeretném kikérni a véleményét, hogy Ön szerint mi okozhatja az alábbi problémát. '92 Golf III 1.8 benzin 180000e km. A kocsi egy napnyi állás után hidegen erősen kékes, büdös "égett" szagú füstcsomót lő ki de ilyenkor az autó körül a füst akkora mintha tarlót égetnének. Mindez tart úgy fél percig, utána nem jön ki látható füst. Az autó olajfogyasztása nem vészes(5dl~5000km), fogyasztása is jónak mondható (7-8l vegyes), a víz sem fogy benne és teljesítményével sincs baj.

Köszönöm:

Zsolt

Kedves Zsolt!

Az ilyen jellegű indítás utáni füstölés az esetek nagy részében a hengerfej vagy hengherfej-tömítés problémájára utal. Érdemes volna még azt is megnézni, hogy hosszabb, relatíve nagy fordulatú motorfék után nyom-e ki kékes füstöt. Ha igen, akkor a szelepszár szimmeringek körül kellene nézelődni, kopott szelepvezető, kopott szelepszár is okozhatja, de leginkább a megkeményedett, rosszul záró szimmering.

Amikor melegen leállítja és hosszabban áll, az égéstérbe tud jutni kevés olaj, indításnál ez füstöt okoz. Indításkor füstöt okozhat egy letapadt gyűrű is, de az nem csak indításkor teszi, menet közben is...ráadásul a kartergáz is magasabb, esetenként még az autó erején is érezhető, főleg kis fordulaton nem elég nyomatékos.

Véleményem szerint egy szepelszárszimmering- és hengerfejtömítés-csere megoldaná a dolgot.

Üdvözlettel:

Autódoki