35 ezret futott Thaliába Metabond

2008.01.11. 13:31
Nem lesz káros hatása a motorra?

Kedves Autódoki!

Van egy 2004 évjáratú, 1,4-es 8 szelepes Thaliám. Hamarosan olajat fogok cserélni (elf 5W-40). 35000 Km-t futott eddig az autó. Mi volna ha az olajcserével Metabondot is tennék a motorba? Nincs a motorral semmi probléma,de sok jót hallottam erről az adalékról. Ön szerint is jó hatással lesz, ill. nem lesz semmi káros hatása a motorra? Mi az ön véleménye?

Köszönöm:

Kiss Tamás

Kedves Tamás!

Ezen adalékok kopáscsökkentő, súrlódáscsökkentő hatása laboratóriumi körülmények között egyértelműen kimutathatók, valamint nagyon sokan használják évek óta és hibát nem okoznak valós motorüzemi körülmények között sem. Az, hogy a valós körülmények között milyen hatással van, van-e élettartamnövelő hatása, nehezen bizonyítható és csak hosszú távon derülne ki, akkor, ha lenne egy kezeletlen, nem adalékolt valamiféle kontroll járművünk.

Nagyon nehéz véleményt mondanom ilymódon adalékokról, annyit azonban hozzátennék, hogy a Metabondot figyelemmel kísérem megjelenése óta, sőt, én magam is használtam egy régebbi autómban, de hamarabb eladtam, mintsem hogy valamiféle következtetést levonjak az élettartamra vonatkozóan. Az biztos, hogy negatív hatása nem volt, nem képződott csapadék az olajban, nem csökkent az olajnyomás, és nem keményedtek fel a gumitömítések sem. Ezek után mindenki döntse el, hogy neki megéri-e vagy sem.

Üdvözlettel:

Autódoki