Garis A4-re chiptutning

2008.02.01. 22:03

Te csináltatnál?

Kedves Autódoki!

A kerdesem igy szol: te csinalnal tuningot egy garanciaban levo Audi A4-nek ( 1968 ccm, 103 kw) egy DIGI PD High End tuningbox-al az "autotechnik-saretz"-tol? Mennyire viseli meg az autot egy ilyen tuning?

Köszönöm:

Zsolt

Kedves Zsolt!

Érzem a provokációt a kérdésben! Én nem tennék ilyen boxot arra az autóra sem, ahogy mostani saját autómon sincs semmilyen szoftveres módosítás.

Az igaz, hogy ez a box a piacon kapható egyik legjobb, amely digitálisan, terheléstől (pedálállás, beszított levegőmennyiség) függően szabályozza a többlet anyagot, TÜV jóváhagyással bír, tehát a boxok között mindenképpen a jobban közül való, de mégsem. Azért nem, mert a többletanyag többlet-koromkibocsátást okoz, az a katalizátort hamarabb megsüketíti, és annak ellenére, hogy nem látszik, hogy többet bocsátana ki, azért mérhető, és a többlet ott van az autó mögött, a környezetbe jutva.

A termikus és mechanikus igénybevétel nem olyan, hogy élettartam-csökkenésről tudjunk beszélni, hacsak a doboz által biztosított pluszt mindig használjuk, és az autót a végletekig terheljük.

Üdvözlettel:

Autódoki