Korszerű LPG-üzemű autók

2008.03.11. 20:07

Megbízható működésűek?

Kedves Autódoki!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az LPG üzem károsítja, ha igen milyen mértékben a korszerű bezinmotorokat? Skoda Fabia DUAL megvételén gondolkodom. OK, hogy 150 000 km vagy 3 év a garancia de ez lenne életem első új autója ezért szeretmném ha minnél megbízhatóbban működne.

Hallani azt, hogy az LPG jobb mivel kissebb a koromlerakódás stb. de tizenegynehány évvel korábbi tapasztalatom, Polski Fiat 125p-nél ezt nem igazán támasztotta alá. Valahogy nem sikerült sose igazi párhuzamba hozni a működést vagy benzinnel vagy LPG-vel ment jobban az autó.

Köszönöm:

Dohány András

Kedves András!

Ezek a gázüzemű motorok már csak elviekben azonosak a tizegynéhány évvel ezelőtti rendszerekhez. A teljes gázrendszer más elven működik, ahogy a motorok benzinüzemet biztosító keverékképző rendszere is megváltozott az évek folyamán.

Itt a kettős üzem úgy tud megvalósulni, hogy egyik üzemben sem kell kompromisszumot kötni, a motorra pedig nincs káros hatással, sőt bizonyos tekintetben kímélőbbnek is tekinthető, mint az átlagos minőségű motorbenzinnel üzemelő autó.

Az autót bátran megveheti, a kettős üzem nem fogja kedvét szegni a használatakor.

Üdvözlettel:

Autódoki