1,6-os Astrát vagy Civicet válasszak?

2008.03.25. 18:36

Háromévesek, egyforma a felszereltség

Kedves Autódoki!

Egy elég szokatlan kérdésem lenne önhöz. Auto vásárlás előtt állok, hogy leszükitsük a kört egy 1.6-os astra gtc., és egy szintén 1.6-os 3 ajtós civicek néztem ki magamnak. Mind kettő 3 éves szinte egyforma felszereltségel! Ön melyiket ajánlaná?

Köszönöm:

B. Imre

Kedves Imre!

Nagyon sok ilyen jellegű levelet kapok, de ezeket nem tudom érdemben megválaszolni. Az autóválasztás manapság, amikor sok száz modell közül kell kiválasztani a "kedvencet", sokkal jobban alapul a szubjektivitáson, mint abban az időkben, amikor sorszámra vártunk a Merkúrnál és volt a rossz autó, amit hamar meg lehett kapni és a jó autó, amire éveket kellett várni. Ma mindeni figyeli a konkurenciát, próbál hasonlóan jó, csendes és szép autót gyártani és a különbségek, a megítélések inkább az ítélkező szubjektivitásán múlnak, kinek a pap, kinek a papné. Népítélet rovatunk ezt nagyon jól alátámasztja, néha nehéz a trendeket kisilabizálni.

Aztán az is kérdés, mire használja az autót, milyen szerepet tölt be a gépkocsi. Egy napi bejárásra, szaladgálásra választott autónál figyelembe kell venni, hogy milyenek az alkatrészárak, mert akármilyen jól és kímélő módban vezetünk, a kamion az ablakunkra dobja a kavicsot... Ebben a Honda és az Opel közül ez utóbbi a nyerő, ha viszont hobbiautót vásárolunk és a sportosság vagy az ínyenc műszaki megoldások a lényegesek, akkor talán a Honda... Bár a GTC sem unalmas családi limuzin.
Ön fogja használni, Önnek kell dönteni.
Én a magam részéről egyiket sem választanám, de ez megint az én szubjektivitásom.

Üdvözlettel:

Autódoki