Golf III. TDI csattog

2009.03.06. 15:24

Kedves Autódoki!

’95-ös Golf III. TDI Variantom van. 8 éve használom, kiváló autó. Kb.1 éve tapasztaltam először, hogy gyorsításnál egy nagyot csattan az autó, aztán megy tovább normálisan. Szerelőhöz, kipróbálja, nyúzza (majd’ megszakadt a szívem), semmi hiba... A jelenség kéthavonta, de nem sűrűsödő módon ismétlődik. Gyorsítás, riasztó hangos csattanás, aztán megy tovább rendesen.

A minap parkolóból hátrafelé, teljesen jobbra tekert kormánnyal álltam ki nagyon lassan. Akkora lökést éreztem, hogy azt hittem, nekimentem valaminek. Kiszálltam, megnéztem, semminek. Visszaülök, lassan hátra, újabb nagy lökés. Csak lépésben mertem hazamenni vele. Szerelő, semmi. Azóta sincs semmi baja, de én félek, hogy valami durva töréssel fog végződni.

Kérem szíves segítségét!

Üdvözlettel:

Gábor

Kedves Gábor!

A saját ilyen típusú autóm is csinálta ezt, és teljesen megszűnt, amikor elsőfutómű-felújítást csináltam rajta. Én arra gondolok, hogy vagy a toronycsapágy, vagy az alsó lengőkar talpas gömbfeje csinálja ezt az erős koppanást. Én magam sem tudtam rájönni, mi lehetett, nekem is csak néha, erősebb gázadásra csinálta...

Érdemes még a külső féltengelycsuklókat is megnézni, nekem azonban nem volt vele baj, lógása nem volt számottevő.

A koppanást úgy lehet előidézni, hogy dinamikusan megindul hátrafelé, majd utána előre... ilyenkor koppant be az enyém.

Üdvözlettel:

Autódoki