Nem hűt a klíma a G Astrában

2009.07.22. 16:26

Kedves Autódoki!

Egy ’98-as Astra G x20xev típusú autóval rendelkezem, amiben manuális klíma van. Sajnos a minap vettem észre, hogy a klíma nem működik, nem hűt. A klíma bekapcsol, észreveszem a pillanatnyi fordulatszámesésen, de emellett nyöszörgő hangot ad. Ilyen hang eddig sosem jött ki belőle. Elképzelhető, hogy megszorult valami? Olvastam itt is, hogy ha a klíma gáza elillan, akkor lecsökken a hűtőteljesítmény. Erről lehet itt is szó?

Utoljára tavaly nyáron ellenőrizték, és akkor tökéletes állapotban találták, és működött is rendesen. Télen próbálgattam a párátlanítás miatt, illetve karbantartás jelleggel, hogy a hűtőközeg kenje a rendszert. Most tanácstalan vagyok, hogy mi lehet ez.

Nemrég volt az autó szervizben injektor felőli üzemanyagfolyás miatt, elképzelhető, hogy ott félrekötöttek valamit. Bár nem hinném, hogy a kettőnek egymáshoz köze lenne. Egyébként lelkiismeretes, tisztességes a társaság.

Válaszát előre is köszönöm:

András

Kedves András!

Én is azt gondolom, hogy a kettőnek nincs köze egymáshoz, és a leírt jelenségek alapján teljesen úgy néz ki, hogy valóban a gáz nyomása (és ezzel mennyisége) alacsony a rendszerben. Azt javasolom, hogy nézesse meg egy klímaszervizzel, szerintem gyorsan és olcsón orvosolják a problémát.

Üdvözlettel:

Autódoki