2010.01.15. 12:25 Módosítva: 2010.01.15. 13:01

Tisztelt Autódoktor!

Nemrég néztem egy Matra Bagheera típusú autót a hasznaltauto.hu-n. Mit lehet tudni a gyártóról? Jól tudom, hogy a Citroën leányvállalata volt? Citroën alkatrészek jó hozzá? Mennyire nehéz bármit beszerezni hozzá?

Köszönettel: Zoli


Kedves Zoli!

A Bagheera, mint a legtöbb Matra modell... hát... nem volt igazán kiforrott modell. Ehhez mérten a hibák igen széles skáláját produkálja, bárhol és bármikor.

A cég egyébként egy időben szoros partnerségben dolgozott a Simca céggel, amely aztán később a Peugeot-Citroen tulajdonába került, és a neve Talbotra változott, innen a vélt, vagy valós rokonság.
Az alkatrészekben is inkább Talbot-közeli az autó, bár ezekből a Peugeot is bőven használt. Mindezzel együtt az alkatrész-beszerzés nem egyszerű dolog, sőt, mondhatnám, szinte lehetetlen.

Bár látványos, egyedi és ritka autó (különös tekintettel az egy sorban elhelyezett három ülésre), normál használatra semmiképpen sem ajánlom. A veteránautók azon halmazába tartozik, amely saját garázst, szakértelmet, rutint igényel, valamint közel korlátlan idő- és költségkeretet. Ezek híján azt javaslom, egy egyszerűbb, szerethetőbb, fenntarthatóbb autóban gondolkozzon inkább.

Üdvözlettel:

Autódoktor