Mennyit ér a Golf IV?

2010.04.26. 10:58

Tisztelt Autódoki,

Használt autót szeretnék venni és rá is talaltam egy Golf IV-re, 1,4-es motorral, 75 lóerővel, sötétszürke, hatchback változat. Továbbá van manuális légkondicionálója, ABS, ESP, elektromos ablakok. 130 ezer km-t futott.

Az a jó benne, hogy holtbiztos a km-ek száma, vétel után semmit nem kell cserélni benne. Németországból hozták tavaly augusztusban magánszemélytől, sérülésmentesen, be van írva forgalomba.

Kérdésem: megér ez az autó 1 450 000 Ft-ot? Ennyiért vesztegetik. Nagyon csábít, mert nem neppertől van, és biztos vagyok benne, hogy rendben van az autó.

Vehetnék máshonnan olcsóbban, de lehet, hogy a különbséget rákölteném vétel után, de mindig arra gondolnék, hogy ki tudja, mennyit tekertek vissza, hányszor borult, koccant, esetleg 2 autóból van összerakva...

Válaszát előre is köszönöm:
Vilmos

Kedves Érdeklődő!

Nem vagyok nagy autóvásárló, nem tudom megítélni, hogy az adott autó ér-e ennyit.

Azt azonban leszögezhetjük, hogy az ismert múltú autó feltétlenül jobb vásárlás, mint az idegentől vett, nagy valószínűséggel tekert órájú gép.

A fentiekre viszont nem feltétlen áll ez az állítás, a 130 ezer km alatt elég sok minden történhetett az autóval, nem beszélve a határátlépés óta eltelt időről.

Üdvözlettel:
Autódoktor