Shelby Cobrát építenék

2010.05.12. 10:36

Tisztelt Autódoktor!

Egy ideje replika autó építtetésen (Shelby Cobra) gondolkodom, de nem tudom, hogy Magyarországon van-e olyan autóépítő, aki olyat tudna összerakni, amelyik nem csörög-zörög, stabil, normális autókinézete van, nem pedig egy vidéki sufniban összetákolt szekér benyomását kelti. Egyáltalán mi a helyzet az ilyen autókkal? Meg lehet őket építeni úgy, hogy öröm legyen velük az autózás?

Esetleges válaszát előre is köszönöm:
Mate Norbert

Kedves Norbert!

Elvileg megépíthető egy ilyen autó korrektül, ám Magyarországon sajnos nem alakult ki a kit-carok körül megfelelő technikai és jogszabályi kultúra.

Emiatt nehéz olyan műhelyt találni, aki megfelelő rutinnal és hozzáértéssel rendelkezik ez ügyben. Ha mégis sikerül ilyenre lelnie, még nehezebb lesz az elkészült autót legalizálni.

Talán járhatóbb út az EU-ból behozni ilyen, már forgalomba helyezett autót, és azt honosítani. Nagy előnye egy kész autónak, hogy ki is tudja próbálni, így megítélheti, mennyire sikerült "autószerűvé", élvezhetővé építeni.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.