2010.05.17. 14:36

Tisztelt Autódoki!

Van egy 1994-es, 2.0 benzines, automata Passatom, s a tempomat időnként kikapcsol, mintha a fékre lépnék, és utána van, mikor be se lehet kapcsolni. Pár nap szünet után ismét rendesen működik, sőt a probléma miatti próbálgatások alatt még a 3. seb.fokozatban is be lehetett kapcsolni és úgy váltott feljebb. A hibatárolót még nem nézettem meg, de azzal még nem javul meg sajna. Tudom, elég bonyolult a rendszere. Az elektronikus csatlakozásokat sikerült átnézni, megtisztítani, de a hiba maradt... Köszönöm a tanácsot előre is.

Kedves Érdeklődő!

Azt gyanítom, a kuplung- és/vagy fékpedálkapcsolók környékén érdemes először keresgélni. A tempomatos autók többségénél ugyanis e két pedál lenyomására biztonsági okokból azonnal kikapcsol a tempomat.

Ráadásul a tapasztalatok szerint a VW-csoport autóinál meglehetősen gyakran hibásodnak meg ezek a kapcsolók. Könnyen lehet, hogy az ön autójánál is csupán ez lesz a gond.

Fontos, hogy a féklámpa kapcsolója, még ha fizikailag azonos házban helyezkedik is el, teljesen külön áramkörön működik, Emiatt az egyébként hibátlanul dolgozó féklámpa nem jelenti a pedálkapcsoló(k) tökéletes működését.

Üdvözlettel:
Autódoktor