Kitöröltem a hibakódot. Mi lehetett a baj?

2010.05.28. 09:36

Üdvözlöm!

Volna egy kérdésem, ami számomra meglehetősen fontos. Hollandiába menet, a német autópályán menet közben kigyulladt a check lámpa. Nissan Almera n16 15 16v 98 LE, 96 000 km van benne. Szóval az autón semmit nem vettem észre, tartotta az addigi 130 km/h-t, a fogyasztás sem változott. Megérkezvén, levettem a sarut (negatívot) és reggelre nem világított az a bizonyos lámpa. Kérdésem az lenne, lehet-e ebből hosszabb távon probléma, avagy ez csak valami apróbb dolog volt? Azért is lenne fontos, mert még haza is kell jutnom vele, szóval nyugodtan elindulhatok vele, vagy inkább előtte szerviz?

Köszönöm

Kedves Érdeklődő!

Az akkusarut hiba volt levenni hibakód-kiolvasás előtt, így ugyanis nagy valószínűséggel sosem derül ki, milyen hibát észlelt a motorvezérlő.

Mivel a hibák egészen széles skáláját rejtheti egy ilyen jelzés, javaslom, a legközelebbi ilyen alkalommal a lehető legrövidebb úton keressen fel egy szervizt, ahol a jelzést megfejtik. Enélkül ugyanis nehéz, sőt, szinte lehetetlen elindulni a hibakeresésben.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.