2010.07.10. 10:01

Tisztelt Autódoktor!

A kérdésem az volna, hogy az 1996-os Carisma 1.8i autómnál a tankolásnál a töltőpisztoly azonnal lekattan, és csak cseppenként tudom, nagyon kis fokozaton tankolni.

Hiába forgatom, húzom kicsit ki, olyan, mintha felhabosodna a benzin, egészen a töltőnyílásig és azonnal lekattintja a pisztolyt. Mintha a kifelé áramló levegőbe „beleakadna" a benzin és nem folyik le.

Tudtommal a benzintartály és az egész rendszer zárt, tehát nem lehet, hogy valamiféle szuszogó elkoszolódott volna.

Gyakorlott benzinkutasok is fejüket fogták és tanácstalanok.

Várom ötletét.

Kedves Érdeklődő!

Két ötletem van.

Előfordulhat, hogy a beöntőcső keresztmetszete leszűkült, mondjuk meggyűrődött a cső. Kevés bontással ez könnyen ellenőrizhető. Ilyenkor már a gumicsőben felhabosodik az üzemanyag, ezért kattanhat le a pisztoly.

Ha nem ez a hiba, érdemes még ellenőrizni a tankszellőztető rendszert, egy 1996-os autóban ez majdnem biztosan létezik. Ebben szintén felhabosodhat az üzemanyag, és feljuthat a tankolónyíláshoz.

Remélem, tudtam segíteni.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.