Szétfröcskölt a motortérben

2010.08.24. 13:58

Kedves doktor!

Vásároltam egy autót, amiről a hazaúton derült ki, hogy komoly hűtési gondokkal küzd. Alaposan szétfújta a motortérben a hűtőfolyadékot, és most a barnás, rozsdás foltok látszanak mindenhol.


Eladásra szánom az autót, és így roppant kellemetlen, mert látszik, hogy legalább egyszer alaposan meg volt főzve a motorja. Kérem, adjon tanácsot, mivel tüntethetném el a barna nyomokat a motortér fém részeiről, és mit kezdjek ugyanezekkel a géptető belső zajcsillapító burkolatán?


Köszönettel: jampec

Kedves Jampec!

Első körben mindenképp javasolnám a motortér alapos tisztítását. Ehhez szükség lesz egy jó minőségű motortisztító szerre, vagy egy erős általános tisztítóra és folyóvízre. Nem tudom, hogy az autó milyen idős, de minél fiatalabb, annál több az elektronika a motortérben. Nagyrészt ezek az egységek egy helyen találhatók. Általában (szemből nézve) a bal felső sarok környékén. Ezeket az egységeket le kell takarni mielőtt megkezdené a mosást, mert egy beázás komoly károkat okozhat. Javaslom, hogy húzzon az elektronikus egységekre egy zacskót. A motortisztító szert egyenletesen oszlassa el a motortérben.

A permetezhetőkkel a legkönnyebb dolgozni. A problémásabb területekre fújjon többet és egy ecsettel akár kicsit jobban be is dolgozhatja a felületbe. Hagyja hatni a szert 5-10 percig. Ezután mossa le folyóvízzel. Az elektronikát nem tartalmazó területeken lehet minél nagyobb nyomással, míg a többin kicsit óvatosabban.

Lehet, hogy már ez is megoldotta a problémát és a motortér teljesen tisztává vált. Némi műanyagápoló a műanyag és gumirészekre és a látvány magáért beszél. Ha nem tűnt el a szennyeződés teljesen, akkor még a műanyagápolás előtt meg kell ismételni a mosási folyamatot. Előbb-utóbb a legtöbb szennyeződés „megadja magát”.


Van egy trükk, amit akkor érdemes megpróbálni, ha a fenti eljárás nem vált volna be. Fújjon WD40-et egy rongyra és dörzsölje a szennyezett felületet. Ennek segítenie kell.

Üdv:

ezWash