Hoszzú állás utáni nehézkes indulás

2010.09.05. 09:49

VW T4 2.4 D 1994 évjárat Motorkód: AAB

A kérdésem az lenne hogy mi lehet az oka annak hogy az autó kb: 5-6 óra állás után nehezen akar beindulni mintha nem kapna üzemanyagot, ha viszont beindul utána pöcre indul.

A másik problémám pedig hogy nagy a fékpedál utja, amikor fepumpálom akkor jó de ha nyomva tartom akkor egy darabig lejjeb megy a pedál. Most cseréltem benne fékbetéteket illetve a tárcsa is fel lett szabályozva (14,5 mm ).A fékolaj elég szennyezett benne.

Az autó egy hónapja vettem még nem nagyon ismerem. Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel : Attila

Kedves Attila!

A nehéz indulás valószínűleg annak köszönhető, hogy a tankig vezető üzemanyagcsőből állás közben szép lassan lecsorog a gázolaj. Indításnál addig nincs "röffenés", amíg az üzemanyag nem ér fel újra a motorig.

A megoldás egyszerű, egy visszacsapószelepet kell beépíteni az autóba a nyomóágra, minél közelebb a tartályhoz.

A fékpedál részben levegős lehet a csere után - mert ugye cserélték a szennyezett fékfolyadékot? -, de a nyomva tartott pedál lassú beesése arra utal, hogy vagy folyik valahol a rendszer (ez látható a tartályon a szint süllyedéséből), vagy a főfékhenger karmantyúi nem állnak már a helyzet magaslatán, és lassan áteresztik a fékfolyadékot. Ideiglenes és olcsó megoldásként szóba jöhet a javítókészlet, de igazán megbízható csak a főfékhenger cseréjével lesz.

Üdvözlettel:
Autódoktor