Takaríthatok meg üzemanyagot mágnesgyűrűvel?

2010.09.27. 10:20

Tisztelt Autódoktor!

Opel Astra 1.4 Twinport autóhoz szeretnék vásárolni Petrol Booster üzemanyagmegtakarító mágnesgyűrűt. Mi az Ön véleménye a termékről,nem zavarja-e meg az autóm működését (gondolok itt az injektorra), megéri-e az árát ez a megoldás, illetve eredményezhet-e számottevő teljesítménynövekedést, tisztább működést,stb. ??? Internetes fórumokon pro és kontra vélemények is vannak e termékről. Ha jól tudom, 1991-ben az ADAC is tesztelte, de nem találom az ehez kapcsolódó cikket.

Köszönettel: Csaba

Kedves Csaba!

Teljesen biztos, hogy a mágnesgyűrű nem fogja megzavarni a motor működését, hacsak rá nem esik valamire.

Azonban üzemanyag-megtakarítást se várjon tőle. Ezt a terméket különböző gyártóktól, különböző márkaneveken emberemlékezet óta - de legalábbis 20 éve biztosan - árulják, és én még nem találkoztam komolyan vehető mérési eredményekkel, amelyek alátámasztanák a hasznosságát.

Saját és ismerőseim tapasztalatai is inkább mulatságosak, mint tanulságosak - nem véletlen az első mondatomban említett leesés sem.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.