Amit a polírozásról tudni kell

2010.10.04. 16:59

Kedves Totalcar Szerkesztőség!

Nem tudtam, kihez forduljak a kérdésemmel, ezért beírok a közösbe, hátha tudtok nekem segíteni. Szeretném egy adag polírpasztával felfrissíteni az autómon a fényezést, de tanácstalan vagyok, melyik lehet a legjobb minőség, vagy az árban nem túl magas, de még megfelelő. Ha van valami tippetek, vagy infótok a módszerekről, nagyon megköszönném a segítséget.

Üdv,
Imi

Kedves Imi,

Hogy milyen anyagot válasszon az attól függ, hogy a feldolgozás módja mi lesz. A profibb anyagok általában géppel történő polírozásra vannak kitalálva, azonban gyakorlat nélkül ezek használata komoly károkat okozhat a fényezésben. A boltokban leginkább kézi polírozásra használható anyagok kaphatók. Ezek nagyon finomak, így nagy bajt nem okozhatunk velük. Sok közülük tartalmaz waxot, így a polírozás es waxolás egy lépésben elvégezhető. De csodát egyiktől sem szabad várni. Profi munka csak polírozó géppel végezhető. De javaslom, hogy ezt bízza szakemberre.

Ha mégis úgy dönt, hogy saját maga végzi el a feladatot, javaslom, hogy autósboltban nézzen körül. A szupermarketekben kapható anyagok legnagyobb része alkalmatlan a feladatra. Ide márkaneveket nem írhatok, de a professzionális polírozó anyagok általában többféle erősségben kaphatok. Az erősebb könnyebben tűnteti el a mélyebb karcokat, de a felület nem lesz olyan fényes. A finomabb fényesebbé teszi a felületet, de nem szedi ki a karcokat.

EZWash