Áramtalanítás télire

2011.01.21. 17:01

Kedves Autódoktor!

Érdeklődni szeretnék, hogy egy 2002-es Renault Master 2,5dci-ből télire ajánlott-e kivenni az akkumulátort, ha sokat áll az autó? Lesz e valamilyen károsodása az elektronikának, ha hosszabb ideig nincs benne az akku?

Válaszát előre is köszönöm!

Tamás

Kedves Tamás!

Ha az akkumulátor rendben van, fel van töltve, az autó elektromos rendszere is korrekt, nincs komoly nyugalmi fogyasztó, akkor felesleges kivenni az akkut, még akkor is, ha az autó egyébként a szabadban áll.

Ha mégis úgy dönt, hogy kiveszi, és fűtött helyen tárolja, két dologra figyeljen oda:
- ha az autóban olyan rádió van, amely áram alá helyezve a megfelelő kód beütése után éled, még az akku kivétele előtt ellenőrizze, megvan-e a helyes kód, és tudja-e pontosan, hogyan kell majd bevinni
- ha a Master riasztóval is fel van szerelve, elképzelhető, hogy az akku beszerelésekor élesítve lesz, és esetleg a távirányítót is újra kell tanítani - bár a modernebb, profibb riasztóknál ez már nem fordul elő.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.