Hárompontos kerékrögzítés

2011.01.24. 17:26

Kedves Autódoktor!

Lenne egy vásárlásra kiszemelt Honda Accord 1994-ből, amivel a legnagyobb probléma az, hogy a bal első kerék egyik csavarját letörték, így most csak 3 ponton van rögzítve a kerék. Ha ez letört, valószínűleg a többi is hasonlóan szorosra van húzva... A kérdésem az, hogy ezeket a csavarokat lehetséges-e utólag pótolni, vagy csak a komplett agy cseréjével oldható meg a probléma? Nagyságrendileg mennyibe kerül egy ilyen munka?

Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Érdeklődő!

Jó volna tudni, hogy tőcsavart vagy kerékcsavart törtek el az autón.

A tőcsavarok gyakorlatilag minden autóban cserélhetőek, de sajnos nem minden gyártó szállítja alkatrészként külön a csavarokat - ellenben a legtöbb autón némi bontás után egyszerűen cserélhetőek. A kerékcsavarok még ennél is egyszerűbbek, ám ha ez törik bele az agyba, jóval nehezebb a csonkot kiszedni. Mindenesetre mindkét esetben megoldható, egy korrekt műhely megoldja ezt úgy, hogy utána nyugodt lelkiismerettel és biztonságosan autózhasson.

A munkadíjat megtippelni nehéz dolog, de nagyjából 10-15.000 Ft-ig akkor is megáll, ha faragni kell a beletört csavarcsonkot.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.