Hol is keressem a benzinszűrőt?

2011.03.11. 16:37

Helló Doki

Érdeklődnék,hogy Citroen C5 1.8 2002 évjáratú verdámban hol találom a benzinszűrőt,mert sürgősen cserélni kellene etanolos használat miatt.

Köszi a segítségedet.

Üdv:Tomi

Kedves Tomi!

Ezt az autót, ezzel a motorral kétféle verzióban gyártották. Bizonyos piacokra úgy szállították, hogy nem építettek be a klasszikus értelemben vett, cserélhető üzemanyagszűrőt, csak a tankba merített üzemanyagpumpa szűrője akadályozza meg a szennyeződések rendszerbe jutását. Más, úgynevezett "piszkos" piacokra cserélhető üzemanyagszűrővel szállították az autókat, ezeknél a szűrőt a bal küszöb alatt-mellett, hátul, az üzemanyagcső nyomóoldalát megszakítva szerelték.

Nem tudom biztosra megmondani, hogy az itthon üzembe helyezett autók melyik csoportba tartoznak, de valami azt súgja, hogy az utóbbiba.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.