Nissan lendkerekemet cserélhetem Renault-éra?

2011.05.26. 10:01

Tisztelt Autódoki!

Már többször írtam, választ sosem kaptam, de azért reménykedem, hogy a következő, szakembernek vélhetően nem túl nehéz kérdésre fog tudni válaszolni nekem. Egy 2005-ös, 1.9 dCi motorral szerelt Nissan Primerám van, amelyben a lendkerék hamarosan kileheli a lelkét.

Annyit sikerült kiderítenem, hogy ELVILEG a Renault-kba tett 1.9 dCi motorokon más lendkerék van, ezért az azokhoz kapható utángyártott lendkerék, amely kedvezménnyel 100 ezer forint környékén is megvehető (LuK márkájú) ebbe az autóba nem jó. Ez az információ helyes? Ugyanis ehhez az autóhoz csak gyári lendkereket tudnak szerezni, a szakszervizben is érdeklődtem, ők is csak gyáriról tudnak, pedig állítólag elég gyakori probléma ez ennél a típusnál. A gyári ára viszont egyéni kedvezménnyel is 250 ezer forint, amire még jönne a szerelési költség, ami szintén nem két fillér. Ezért érdekelne, hogy esetleg felújítható-e a gyári lendkerék?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Balázs

Kedves Balázs!

Úgy tűnik, kitartása sikerrel járt.

Az ön információi nem helytállóak, vagy legalábbis ütköznek az enyémekkel és a Luk saját katalógusával.

A Luk gyárt ehhez az autóhoz megfelelő lendkereket, cikkszáma 415 0261 10. Listaára valahol 230-260 000 Ft körül mozog, de kis guglizással megvásárolható olyan 130 000 magasságában. Mellesleg a Renault-kon is többféle lendkerék van, tehát a fenti cikkszámtól eltérő természetesen passzol majd az ön Primerájába.

A kettős tömegű lendkerék felújításával egyébként foglalkoznak néhányan, de a privát véleményem szerint ez nem lesz tartós megoldás - és itt jön képbe újra az ön által is említett munkadíj.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.