Féléves autó rángat, de semmi baja?

2011.08.09. 10:37

Tisztelt Autódoktor!

Skoda Octavia 1.4 Tour típusú autóm 2008-as évjáratú 17000km-rel. A használatba vétel után fél évvel sebesség váltásnál elkezdett rángatni. Alacsonyabb sebesség fokozatnál erősebb, magasabb fokozatoknál egyre gyengébb a jelenség. Egészen pontosan, amikor váltásnál felengedem a kuplungot akkor ránt egyet az autón. A sebesség váltó kar is kotyog. Álló motornál legalább egy centis holtjátéka van, menet közben pedig gázadásnál előre bukik, ugrál. A szakszervizben azt mondták, hogy ettől nem lesz baja az autónak, ne aggódjak. De én aggódom! Mi lehet a probléma, és hogy vehetem rá a szervizt, hogy foglalkozzanak vele?

Köszönettel, Károly

Kedves Károly!

Az ön által leírtak alapján sokkal inkább gondolnék valamelyik motortartó bak hibájára. Azt javaslom, ezeket ellenőrizzék elsőnek!

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.