Áramvámpír egy Golfban

2011.08.25. 15:03

Üdvözletem!

Problémám a következő. Van egy Golf 2 1.8 GTI 16v autóm a 88-as évjáratból. Autóvillamossági problémája lehet, egyszerűen valami leszívja az akksimat. 1 hét garázsban állás, akksicsere után is fennáll eme probléma. A riasztó ideiglenes kikötése után továbbra is fennáll a probléma. Elektromos ablakemelö is van benne, de nem hinném, hogy az szívja le, bár az a gyújtás levétele után is működik.

Több szerelönél jártam már, de nem tudják orvosolni a problémámat. Azon a szinten vagyok, hogy átvezetékeztetem az egész autót. Ha esetleg tudna segiteni a problémában, a válaszát elöre is köszönöm!

Zsolt

Kedves Zsolt!

Először is mérjék meg a nyugalmi állapotban felvett áramot. Amennyiben ez tizedamperek alatt van, valószínűleg az akku lesz cserés.

Ha a felvett áram nagyobb, szedjék ki egyesével a biztosítékokat, és figyeljék, melyiknél szűnik meg az áramfelvétel. Ha megvan, már csak azokat a fogyasztókat kell megkeresni, amelyeket véd ez a biztosíték, ileltve a hozzájuk vezető csatlakozásokat, vezetékeket.

Ha az összes biztosítékot kihajigálva sem szűnik az áramfelvétel, a generátor vagy az önindító környékén kell keresgélni.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.