2011.08.30. 11:32

T. Autódoktor!

A minap olvastam egy cikket a motorokon levő hajtólánc karbantartásával kapcsolatban. Felvetődött bennem a kérdés, hogy egy vezérműlánc mennyit bír? Tudom, függ a vezetési stílustól, az olajtól, de van-e valami korhatár, ami felett a láncot érdemes cserélni? 1992-es Alfa 155-öm van 2.0 TS 8V. Tehát még a láncos kivitel. Nemrég ellenőrzés miatt szedtem szét a motorját és a lánc nekem rendben volt. Ön szerint érdemes-e láncot cserélni?

Tisztelettel, Péter

Kedves Péter!

Nem tudok hirtelen olyan autóról, ahol a láncra konkrét csereintervallum volna megadva. A gyakorlatban akkor szokás cserélni, amikor hangja van - ez elég jellegzetes, felismerhető zaj.

A tapasztalatok szerint – eltekintve a konstrukciós hibáktól, mint mondjuk az ezres Corsa C-knél – a vezérműlánc élettartama százezres nagyságrendű.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.