Nem alszik ki a kézifék lámpája

2011.08.31. 10:21

Tisztelt Autódoktor!

Olyan kérdésem lenne, hogy Hyundai Accenten (CRDi 1.5 2002) kiengedett kéziféknél is világít a műszerfalon az ellenőrző lámpa. Eddig nem csinálta,mikor kiengedtem a kéziféket a lámpa elaludt.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv:Vjenci

Kedves Vjenci!

A legtöbb típusnál - és így emlékeim szerint az Accentnél is - a kézifék behúzott állapotát jelző lámpa egyúttal a fékfolyadék szintjének csökkenését is jelzi.

Valószínű tehát, hogy az ön autójánál is a fékfolyadék szintje esett a minimum alá. Ez nem feltétlen jelent üzemzavart, szivárgást, a betétek kopásával együtt a szint is lassan csökken.

Ilyenkor elegendő az utántöltés a tartályban lévővel azonos fékfolyadékkal. Ha nem tudja, milyen került bele legutóbb (mert ugye volt már cserélve?), és nincs túl messze a következő csere időpontja, érdemes ezt kissé előrehozni.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.