Hifegindítási gondok etanollal

2011.10.14. 11:49

2003-as évjáratú 1,4-es Peugeot 206-os SW-m van. Körülbelül két hónapja szereltettem bele hunflex márkájú bioetanol átalakítót. Ezt a típust javasolta a szerelő. Azóta már számtalanszor visszavittem állításra, mert az autó rendkívül nehezen indul reggelente. Az első indításnál 6-8. alkalomra indul csak be. A szerelő azt mondja, hogy ő már tehetetlen! Mit javasol?! Köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A HunFlex kétféle átalakítót gyárt - az egyikben van egy hőmérő, a másikban nincs. Előbbi (HunFlex Deluxe - és persze ezzel együtt a Sport) képes kezelni a hidegindítást, a másik (Hunflex Classic) nem.

(http://www.kauffer.hu/index.php?page=categories&group=27&kat=Hunflex%20E85)

Ha az ön autójában az előbbi berendezés van, egy potméterrel szabályozható a hidegüzemi dúsítás, ám általában még ezzel is nehezebben indul, mint benzinnel. Ha sikerül odáig eljutni, hogy első próbára, de több forgatásra sikerüljön, akkor ez vállalható kompromisszum. Ha ezt sem sikerül elérni, próbálják meg a hőérzékelőt máshová helyezni - a legjobb talán a termosztátház környéke, vagy a belső vízkör valamelyik pontja.

Ha az autóba a Classic verziót építették be, ott sajnos nincs jó megoldás, nem fognak tudni dúsítani a hidegindításon.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.