Utas oldali légzsák

2011.12.02. 13:32

Kedves Autódoktor!

2002-es N15 Almera tulajdonosa vagyok. Az utasoldali légzsák kikapcsolását szerelő nem tudta megoldani.
Valóban nem lehetséges?

Válaszodat előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

A légzsák kikapcsolása általában csak akkor lehetséges, ha erre már a gyártáskor gondoltak. Ha ezen az autón nincs eredetileg is kialakítva a légszsák inaktiválására szolgáló (általában a kulccsal működtethető) kapcsoló, akkor a légzsákot vezérlő elektronika hiányolni fogja az utasoldali lufit. Ez pedig - a rendszer kialakításától függően azt is eredményezheti, hogy a teljes rendszer működésképtelen lesz.

Egyetlen - szakmailag korrekt - megoldás erre az lehet, ha találnak olyan, típusazonos autót, amely csak vezetőoldali légzsákkal volt szerelve, és a teljes rendszert cserélik. Ez azonban nyilvánvalóan nem lesz olcsó megoldás. Nem csupán az anyagköltség, de a munkadíj miatt sem, hiszen a légzsákrendszer megbontását nyilván nem otthon szeretnék elvégezni.

Üdvözlettel:

Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.