2011.12.12. 12:37


Jó napot kívánok!

Kérem hogy segítsen! Az lenne a problémám, hogy Suzuki Diesel Ignisünk van, és a féltengelyek eléggé ki vannak már. Voltunk vele szerelőnél, de azt mondták, hogy csak kompletten lehet kapni, és az nagyon drága. Viszont nekem csak a külső részére lenne csak szükségem, és lenne is bolt, vagy kereskedés, ahol be tudnám ezt szerezi, csak az a baj, hogy nem tudjuk, hogy a féltengely csukló külső és belső fogszám mennyi lehet. Kérem, hogy segítsen ebben nekem!

1.3-as Suzuki Diesel Ignis, 2004-es évjáratú.

Szívességét előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Csikós Erzsébet.


Kedves Erzsébet!

A Suzuki eredetileg egyáltalán nem szállít külső féltengelcsuklót az Ignisekhez, de hirtelen, fejből azt mondanám, hogy egyik típushoz sem - csak komplett féltengelyt. Természetesen léteznek utángyártott csuklók, ezeket azonban nem lehet az autó adatai alapján beazonosítani. Csak akkor fogják tudni, melyik csukló szükséges az autóhoz, ha a féltengelyt már kiszedték, a külső csuklót leszerelték, és megszámolták a külső és belső fogszámot.

A dízelnél egyébként általában jobb a helyzet, nagy valószínűséggel a 29/25 fogas verzió lesz a megfelelő, de azt javaslom, erre azért ne építsenek családi kirándulást, nyaralást, telelést, mert korántsem biztos.

Üdvözlettel:

Autódoktor

doki