LPG gyertya hatása a benzines motorra

2012.01.27. 11:03

Tisztelt Autódoktor!

2003-as évjáratú Daewoo Evandát alakítattam át gázos üzeműre. Olvastam róla, hogy az NGK gyárt gázos autóhoz gyertyát. Mivel mostanában kell majd gyertyát is cserélnem, felmerült bennnem, hogy esetleg érdemes lenne az LPG gyertya használata. Azonban nem tudom, milyen hatással lenne a benzin üzem alatt a motorra (pl. indításkor, vagy ha kifogy a gáz). Mi erről a véleménye?

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Érdeklődő!

Az NGK LPG sorozat 8000 Ft/db listaár magasságában kapható. Ezek Iridium gyertyák, javasolt csereperiódusuk 100.000 km körül van. A klasszikus gyertyákhoz képest ezen kívül nagy előnye, hogy nem szükséges az elektróda-hézagot ellenőrizni és korrigálni, míg a hagyományos verzióknál ez előírás - bár a gyakorlatban inkább cserélik őket.

A rézelektródás gyertyáknál egyébként a gázüzem valamivel kisebb elektródahézagot igényel, amellyel viszont benzinnel nem lesz tökéletes az égési folyamat. Az iridium-elektródás gyertyáknál ez nem jelentkezik.

Üdvözlettel:
Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.