Sebesség-fokozat csere?

2014.01.31. 16:20

Kedves Autódoki!

N15 Almerámban (1.6) rövidek a fokozatok. Néztem, hogy az 1.4-hez ugyanolyan végáttétellel hosszabb 4. és 5. fokozat jár. Lehetséges, hogy ezeket egy 1.4 váltóból "átemeljem" az én váltómba? Egy szerelő számára ez rutinműtét, vagy ez egy tipikusan profikra bízható feladat? Sokat pályázom és jelentős spórolást jelentene a fenti csere. Ha az alkatrész megvan milyen időbeli és költségbeli áldozatokkal érdemes számolnom?

Köszönöm válaszát! Zs

Kedves olvasónk!

Lehetséges, bár egyszerűbb lenne, ha egy komplett váltót cserélnének az autón.

Maga a váltó csereszabatos két motor közt, ez nem fog problémát okozni.

Ami a csere mellett szól, az az, hogy lényegesen gyorsabb, egy váltóátalakítás során előfordulhat, hogy hosszabb ideig nélkülözni fogja az autóját. Ezen kívül én úgy gondolnám, hogy olcsóbb is: két komplett fokozat a szinkronokkal együtt, esetleges, a szerelés során szükségessé váló alkatrészek és a többlet munkadíj miatt nem biztos, hogy nem éri meg jobban egy másik váltót vásárolni akár egy bontóból is beépítési garanciával, ráadásul lesz még egy eladható váltója is.

Üdvözlettel: Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.