2014.04.08. 13:49

Üdvözlöm!

Vásároltam egy Renault Espace 2.0T-t, amiben gyári xenon van, automata magasság állítással és lámpamosóval. Sajnos a lámpamosó nem működik, mosó folyadék szintje megfelelő, a szélvédőre spricceli a vizet. Mi lehet a probléma oka?

Tisztelt olvasó

A lámpamosónak külön, lényegesen nagyobb üzemi nyomású szivattyúja van. Pár feltételnek kell teljesülni ahhoz, hogy a berendezés jól működjön, egyik ugye az, hogy ablakot mosunk, ez indítja a lámpamosót is. A másik, hogy a lámpáknak világítaniuk kell, ha világítás nélkül is menne a lámpamosó, nagyon hamar elhasználná az ablakmosó folyadékot.

Le kell ellenőrizni, hogy felkapcsolt lámpával, szélvédőt mosva egyáltalán kap-e áramot a lámpamosó szivattyúja. ha igen, viszont a szivattyú nem működik, ki kell cserélni. Ha a szivattyú működik, akkor azt is érdemes megnézni, beleér-e a mosófolyadékba a szivattyú, ugyanis a fényszórómosót feljebb szokás beépíteni a tartályba, ha fogy a folyadék, a szélvédőt még le lehessen mosni, a lámpa nem ANNYIRA fontos. ha ez is rendben van, akkor dugulás van a rendszerben, bár erre a jóval nagyobb átmérőjű csövek miatt eléggé kicsi esélyt látok.

Autódoktor