Kerreg a váltó a BMW-ben

2014.04.29. 09:06

Tisztelt Autódoktor!

Van egy BMW E46 2000-es 330i, manuális 5 sebességes váltóval. Minden négyből háromba kapcsoláskor olyan hangot ad, mintha nem lenne teljesen kinyomva a kuplung, "kerren", de minden erőltetés nélkül beveszi a sebességet.

Szinkrongyűrű, olaj vagy esetleg nagyobb baj lehet?

Köszönöm a válaszát!

Tisztelt olvasó!

Tapasztalatok szerint ha csak azzal az egy sebességfokozattal jelentkezik a leírt probléma, akkor váltóhibával állunk szemben. Meg lehet ugyan próbálkozni egy váltóolaj cserével, ez ideig-óráig elfedheti a problémát, de ez az átmeneti javulás sem általános dolog. Az elmondottak alapján a harmadik fokozat szinkronkereke megkopott, ennek cseréjével orvosolható teljes bizonyossággal a hiba. Jó hír, hogy kapható hozzá minden alkatrész, a beavatkozás meg nem túl nagy műtét, az alkatrész beszerzését leszámítva megvan egy nap alatt.

Üdvözlettel Autódoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.