Villog a MIL lámpa a Vectrában

2015.01.28. 14:18

2001-es évjáratú, Y22DTR motorkódú, Opel Vectra 2.2 dti. Az autó nem indul csak startpilottal és villog a motorcseklámpa. Mi lehet az ok? Valami konkrét tanácsot tudnának adni?

Kedves Opel Tulajdonos!

A gyakori "startpilot indítás" nem tesz jót a motornak, az tuti. A motorhiba-jelző lámpa villogása azt jelzi, hogy aktuális, súlyos hibát tárolt a motorvezérlő. A hiba kiolvasása csak célműszerrel lehetséges, és szükséges is, mert a vezérlőegység észrevételei alapján könnyebb lesz azonosítani, és megszüntetni a hibát. Ha a motor az agresszív indítás után működik - valószínűleg csökkentett módban, akkor valószínűleg az adagolószivattyú hibásodott meg, nyomásveszteséggel üzemel, melyet a befecskendezett éghető anyag miatt történt felpörgés ellensúlyoz indítás közben.

Valószínűleg húzásra is beindulna a motor egy idő után. Az autójában levő adagolószivattyú házának belső kopása, korróziója esetén felléphet a fenti ismérvek alapján azonosítható hibajelenség.

Ha a diagnosztika is az adagoló hibáját igazolja, a fődarab szakszerű javítása vagy cseréje szükséges. Ilyenkor a porlasztócsúcsok ellenőrzése és a gázolajszűrő cseréje is szükséges!

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - deltamark.hu