Problémám, hogy a hűtőfolyadékomat öt naponta újratöltöm

2015.03.29. 10:09

Helló Doki!

Mekkora kárt okozok ha a Škoda Fabiám motorjában a hűtőfolyadék valószínűleg befolyik a motorolajhoz? Problémám, hogy a hűtőfolyadékomat öt naponta újratöltöm, üzemi hűtőfokon van a mutató mindig, masszás a motorolaj nyílásom, a pálca nem és a víz tartály sem .

Más problémám nincs, vagyis nem vettem észre. Így is sűrűn használom az autót, mondjuk heti 200-300km... ez baj?

Andrea

Kedves Andrea!

Kérem, töröljék le a betöltősapkáról és környékéről a keletkezett masszát, hogy lehessen látni milyen gyorsan keletkezik újra ott lerakódás.

Ha a motor többi részén nem látható hasonló emulzió, valószínűleg nem keveredik a két folyadék, csak a téli hűvös miatt csapódik le a pára a szelepfedél belsejében.

A vízfogyasztás / folyás származhat egyéb szivárgástól is, a hűtőrendszer tüzetes ellenőrzését javasolom. Gyanús lehet a vízpumpa, a kiegyenlítőtartály-betöltősapka - ami egyben nyomásszabályozója is a rendszernek. De hibát okozhat a hűtő, illetve bármelyik csőcsatlakozás szivárgása is. Az esetleges kezdődő hengerfej tömítettlenség azonosítható egy hűtőrendszer nyomás diagnosztikával. Egy felkészültebb műhely gyorsan elvégzi a vizsgálatot.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu