Fogy az olaj a Datsunból

2015.05.18. 10:05

Tisztelt Autódoktor!

Van egy Daihatsu Cuore 1,0 három hengeres kisautónk, 2002-es évjárat. Az a probléma vele, hogy fogyasztja az olajat. Néha füstöl is (nem mindig) és a légszűrő házban is van olaj (elég sok). Vagy inkább olajsárnak mondanám.

Mi okozhatja ezt? Köszönöm megtisztelő válaszát. Norbert

Kedves Norbert!

Ha a kartergáz olyan magas olajtartalommal bír, ami a légszűrőben is lerakódást okoz, sajnos a dugattyúgyűrűk kopása, esetleg letapadása valószínűsíthető. A motor megbontása esetén a hengerfej felújítása is szükséges, mert a szelepszárszimmeringek megkeményedése és a szelepvezetők kopása is kék füst eregetéséhez vezethet.

A motor javítása előtt azért érdemes egy mechanikai állapotfelmérést végeztetni, amely a szívórendszert és a forgattyúház-szellőzést is érinti. A gyűrűk kopása leginkább a magas futásteljesítmény, a letapadt gyűrűk pedig a nem megfelelő olajminőség, illetve esetleg a hengerbe jutó masszív olajmennyiség számlájára írhatók.

Remélem segithettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.