Hogyan másoltassam az kulcsot?

2015.06.22. 14:10

Tisztelt Autódoktor!

Szeretném a segítséged kérni. Szeretnék egy másik kulcsot ( immobiliseres) az autómhoz és abban kérném a segítséget hogy kihez tudnék fordulni ez ügyben? Már próbáltam egy pár kulcsmásolónál de eddig senkinek sem sikerült lemásolni a gépjárművem indító kulcsát. Gépjármű típusa: 1998-as VW Passat B5 (ADR) távirányítós - központi záras.

Segítségét előre is köszönöm! Olivér

Kedves Olivér!

Ha a gyári metódust vesszük alapul, akkor az egy új kulcs beszerzését - amely új kulcs elektronikát is jelent - és egy gyári műszerrel való felprogramozást is jelent. Előnye, hogy a beavatkozás után csak az a néhány kulcs lesz alkalmas az autó indítására, amely a motorvezérlő indítására fel lett jogosítva, és valamennyi az Ön birtokában van.

A kulcsok klónozása is lehetséges - ezt csinálja a legtöbb kulcsos cég - ekkor az autó nem veszi észre, hogy ugyanazzal a kóddal működik több kulcs is. A rendszer hátránya, hogy ismeretlen számú kulcs tartozhat az autóhoz, viszont lényegesen olcsóbb megoldást kínál a gyárinál. Az internet tele van ilyen szolgáltatást kínáló, országszerte megtalálható cégekkel.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu