Mit jelent ez a visszajelző?

2015.07.21. 12:31

Tisztelt Autódoktor!

A képen látható hibajelzés jelenik meg a műszerfalon üzem-meleg motor mellett.

A nagy kánikulában kezdte csinálni, azóta ha üzem-meleg a motor világit, viszont nem mindig, tehát nem jelenik meg minden esetben. Mit jelent ez pontosan?

Attila.

Kedves Attila!

A műszerfalon látható jelzés az üzemanyagszűrőben felhalmozódott vizet jelzi. A szűrő alján levő érzékelő adja a jelet. Az érzékelő kicsavarásával a viz kiengedhető, majd a rendszerben levő kézipumpával az üzemanyagrendszer légtelenítése is elvégezhető.

Érdemes az érzékelő kábeleit ellenőrizni: ha kontakthibával, zárlattal van dolgunk, további - fals - jelzésekre is számítani lehet. Valamint az érzékelő tönkremenetelével is számolni kell ilyen tapasztalt autó esetében.

Ha azonban a szenzor, a kábelezése, és a műszerfal is rendben van, de kisvártatva további visszajelzést kapunk a víztartalomról, elég valószínű, hogy az üzemanyag valóban vizet tartalmaz. Ez lehet benzinkút-trükk, vagy akár beázó üzemanyagtank is. Ha otthoni kannából tankolt, abban is lehetett gázolajtól eltérő anyag.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.