2015.07.31. 16:34

Helló Doki!

Peugeot 207 vezérműszíjas kérdés: hány kilométernél kell cserélni? Évjárat: 2007, 1400-as benzinmotor.

Szilárd

Kedves Szilárd!

Jajj, de jó lett volna egy motorkódot is mellékelni a levélhez!

A kérdéses tipusnál a gyártó a megadott űrtartalmon belül láncos és szíjas motorokat is alkalmaz. Ha valóban szíjas motorról van szó (KFV, KFW, KFT, KFU motorok), a karbantartás, csere 120 000 kilométer lefutása után javasolt. Természetesen ekkor a teljes szett cseréje szükséges szíjjal, feszítőkkel, vízpumpával, szimmeringekkel együtt.

A vezérlés időkorlátja pedig 120 hónap. A motorkódot jó francia szokás szerint az alvázszámban találja meg a fenti kódok alapján: az alvázszám hatodik karakterétől olvasható a szükséges adat. Ha mégis láncos motor zümmög a kis francia orrában, a lánc nyúlása, a feszítő fáradása nem egyedi eset.

Ha indításkor/üzem közben fémes, kattogós hangot hall, a vezérlés ellenőrzése nagyon aktuális! A filigrán láncocska nem tudja a 123/124-es Merciken megszokott többszázezer kilométeres futást produkálni. Nem bizony. Ez már egy másik éra szülötte. Attól még nem rossz. De, egy kicsit igen. Attól még szerethető, megbízható kis masina lehet belőle, csak figyelni kell a típusnak megfelelő hasfájásokra.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.