A tuningbox visszaüt

2015.10.08. 14:08

Kedves autódoki!

Van egy 2006-os VW Jetta 1.9 pd tdi (105 Le) autóm és beszereltem próbaszerűen egy tuningboxot. Az autó 1700-as motorfordulaton berángat, és így van ez egész a 2500-as fordulatig. Ha hirtelen rálépek akkor nincs rángás. Szerinted mi lehet az oka?

Ja ez a második tuningbox, mert az elsővel is ezt csinálta. Ami meg esetleg fontos lehet az autóban 227 000 km körül van.

Viktória

Kedves Viktória!

Ha az autó a tuningbox nélkül hibátlanul üzemel, az alap-gépészettel nincs probléma. A tuningbox gyártójával kell felvenni a kapcsolatot (már ha nem délkínában' székel) a helyes típus-megfelelőséggel kapcsolatban.

A tuningboxok általában az üzemanyagnyomás/légtömeg értékét másítják meg a teljesítmény változtatása érdekében. Némely gyártó a gázpedál pozíciójának jelét alakítja át a gyorsabb gázreakció reményében. Ha a vezérlőegység nem fogadja, vagy hibának veszi az alternatív jelfolyamokat, akkor az bizony galibát okozhat.

Ha a tuningboxok nem jönnek be, és komolyan gondolja a teljesítmény növelését a Jetta esetében, érdemes egy profi céggel egyedi programot íratni a vezérlőegységbe. Így nem lehet gond a továbbiakban, valamint a gyári szoftver bármikor visszatölthető, ha úgy jön ki a lépés.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu