Morog és nyikorog. Mi az?

2016.12.20. 15:28

Hali Doki!

Nekem egy Mercedes Vaneóm van (2004-es dízel). Amikor ráadom a gyújtást, valami morgó hanggal elektronikusan elindul, (talán az üzemanyagszivattyú?) Eddig minden ok! A motor beindítása nélkül leveszem a gyújtást, a morgó hang megszűnik és 2-3 másodperc múlva, nyikorgó hanggal áll meg (csapágy vagy csúszó ékszíj, esetleg hibás vízpumpára emlékeztet a hangja).

A kérdésem, hogy minek a hangját hallom?

Géza

Helló Géza!

Elég nagy eséllyel a rásegítő fűtés indulhat el a masina hasa alatt, de ha nem ad ki egy hajszárító-jellegű hangot és némi fehéres gázolajfüstöt magából, nem valószínű, hogy működik. A rendszer javítása lehetséges, diagnosztikája is elérhető a gyári csatlakozón keresztül. Bontott beépítése nem annyira tuti, mert a sokat futott donorban sem új fődarab lesz található, és a Webasto által gyártott - amúgy nagyon hasznos - extra több típushibától is vérzik ilyen korára.

A Mercedesre szakosodott szervizek, vagy az előbb említett gyártó szakszervizei is segíthetnek a gyors hibaelhárításban, a pótfűtés nagyon hasznos részegység a hatalmas beltér gyors felmelegítésében.

Remélem segíthettem! Gulyás Márk - www.deltamark.hu